Zalma "Ibb" Dabar'han Ibshahin Ibsen

Zalma-ibsen
""Jag är fortfarande liv för att jag har ett stort jävla vapen" "
User: Tony
Campaign: Coriolis
Race: Förstkommen
Gender: Female
Role: Striker
Class: Soldat (Frikompanist)
Description:
Zalmas fulla namn Zalma(förnamn) Dabar’han(Född på Dabaran) Ibshahin (Familjenamn) Ibsen (Faderns Namn) “Ibb” (Smeknamn) och hon är 36 år gammal.

Zalma är lång (186cm) och kraftig byggd med mörkt brunt hår samlat i smutsiga dreads. Hennes ögon är gråa, kalla och ofta hotfulla. Hon har diverse tatueringar som minne av sin härkomst, den mest utmärkande är ett stilistiskt solsystem i pannan.Till vardags bär hon en simpel brun kurta instoppad i ett par svarta dhotis. Över huvudet har hon en röd mönstrad dupatta långt neddragen över ansiktet. I strid bär hon en tung rustning från sin tid i ARMX tillsammans med sin (jävligt stora) automatkarbin.

Background:
Växte upp i Dabaran öknen med sin familj som var del av en nomadisk stam långt ifrån furstarnas stora städer. Livnärande sig på att resa mellan öknens olika oaser där man sedan utförde byteshandel med andra stammar och handlare från furstendömena.

Nomadlivet var hårt och krävande och Zalma lärde sig tidigt att ta hand om sig själv och var en av stammens bästa jägare. Men öknen var inte den enda faran för nomaderna, furstarna skickade ofta ut räder med illegala huvudjägare i jakt på slavarbetare att sälja. När Zalma var 14 år gammal möttes hennes stam av just en sådan räd. Strid utbröt och Zalma såg sina föräldrar mördas och resten av hennes stam splittras. Hon själv lyckades undkomma genom att döda en huvudjägare med sitt jaktvapen.

Tack vare sin erfarenhet av öknen lyckades Zalma överleva dom 2 veckornas vandring till närmaste oas. Där möttes hon av en genomresande handlare som erbjöd henne arbete som tjänare i hans palats i Dabarans största stad. Väl där visade det sig att handlaren var en smugglare och försökte sälja Zalma som slav illegalt. Återigen tvingades hon till en blodig flykt.

Under sina resterande unga år överlevde hon genom att helt enkelt göra det som krävdes. Stöld, tiggeri och när det erbjöds, enklare jobb såsom städare eller bud. Men hon stannade aldrig länge på samma plats i fruktan av att bli förråd.

Vid 18 års ålder tog hon sin första tjänst hos ett band frikompanister. Sedan dess har hon arbetat som huvudjägare, infanterist, livvakt och allt däremellan. Hennes senast jobb var hos ett mindre, extremt våldsamt band legionärer som gick under namnet ARMX. Efter långvariga inbördes konflikter i bandet med Zalma på ena fronten och dess ledare Duran Jihavn Kehchmen på andra uppstod strid. Zalma förlorade konflikten och tvingades återigen att fly.
För tillfället jobbar hon som livvakt under Nameelan Shadin.
Details:
Zalma utstrålar styrka, beslutsamhet och kyla. Som född under Domarens tecken lever hon ut sin tro genom att skippa rättvisa, men inte rättvisa i form av lag och ordning. Hon har sin egen version av vad som är rätt och fel, en version där vågskålen ofta tippar till Zalmas fördel.

I strid finns det ingen bättre att ha vid din sida än Zalma. Men i det sociala rummet blir det ofta besvärligt. Sociala interaktioner leder med än ofta till fysiska konfrontationer på grund av Zalmas taktlöshet.

Generellt lever Zalma utefter sina egna förutsättningar och avskyr auktoriteter, speciellt högt uppsatt adel. Hon tar inte order av vem som helst och hennes förtroende måste förtjänas, antingen genom handling, eller skicklig retorik.