Fidei

Jack-episode-2-the-pillars-of-the-earth-tv-37325961-664-638
"Du finner värde i detaljerna "
User: Tony
Campaign: Akademin
Race: Human
Gender: Male
Role: Controller
Class: Obrimos
Description:
Fidei är en ung och energetisk man, ungefär 23 år gammal. Hans exakta ålder vet väldigt få eftersom han sällan pratar om sig själv, eller pratar överdrivet mycket över huvud taget. Han är ungefär 180 cm lång och har en senig lätt atletisk kroppsbyggnad. Han har ljusbrunt hår med toner av rött och en skarp grå blick. Hans hud är lätt fräknig och ofta solbränd av många timmars utomhusarbete. Fidei värderar praktikalitet högt och bär således ofta simplare kläder väl anpassade efter fysisk aktivitet.
Fidei jobbade länge som snickare och byggde framförallt större konstruktioner (hus, kyrkor,båtar etc). Men hans passion ligger i detaljarbete, framförallt trä snideri.
Background:
Fidei har växte upp hos sin far och farfar som både två var snickare och det var så han lärde sig sitt yrke. De levde i den undre medelklassen men hade det endå relativt bra ställt. Ungefär vid 20 års ålder lämnade Fidei dock sitt hem under oklara omständigheter, men fortsatte livnära sig på sitt hantverk fram tills sitt uppvaknande.
Details:
Fidei är mestadels tystlåten och står ofta i skymundan, inte för att han är blyg, men för att han anser att det ligger större värde i att lyssna än tala. När han pratar är det ofta med stor övertygelse och det sagda är oftast väl genomtänkt. Han värderar moral högt och tror starkt på att göra det rätta för alla i sin omgivning, och han tvekar sällan att hjälpa personer i nöd. Fidei skulle aldrig allvarlig skada en person som han anser oskyldig, men skulle utan tvekan döda den som enligt honom själv begått ett alvarligt brott.
Fidei ogillar impulsiva, själviska och manipulativa personligheter.