Cain

Kc-06381.2l
"Satfläsk!"
User: Crull
Campaign: Akademin
Race: Human
Gender: Male
Role: Defender
Class: Life/Prime Mage
Description:
Cain är en simpel man som bär simpla kläder i jordliga färger, förutom hans röda mössa och långa pipa förstås, som har en tendens att sticka ut från mängden. Cains pipa är hans mest personliga ägodel och det är väldigt sällan man ser honom utan den.

Över sin vita tunika bär han vanligtvis en brun läderväst och runt axeln hänger en väska där han bär på medicinska växter och örter.

För sin ålder ser Cain väldigt fräsch ut och pryder ett fint vitt skägg. Det är lätt att misstolka hans ålder men han ser ut att vara runt 60 år i alla fall.

Oftast finner man Cain för sig själv vattna en krukväxt eller experimentera med medicinska örter i laboratoriet tillsammans med Franz.
Background:
Cain undviker ofta att prata om sin bakgrund men det händer ibland att han nämner sin uppväxt på farmen eller traumat med barndomsvännens hund.

Efter att ha arbetat flera år i Akademin tillsammans med Franz Schubert har de två gamla gubbarna skapat en stark och unik vänskap. Trots sina olikheter så är nog Franz den som Cain litar mest på i denna värld.
Details:
Cain har en fallenhet att påverka det levande, allt från bakterie och växter till djur och människor. Även då han kan få sår och skador att läka eller få folk att känna sig yngre så tror Cain på den naturliga ordningen och att man inte borde rubba på den allt för mycket. Trots hans starka band till liv i alla dess former, vet han att allt har ett slut och inget kan vara för evigt.